Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ Β.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ
Κύριε Πρόεδρε της ΕΥΔΑΠ Α.Ε, ( και λοιποί αρμόδιοι),
με την επιστολή σας στο Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Μάρκου (15-2-2012) λέτε ότι, μόνο οι Δήμοι Σπ-Αρτ και Ρ-Π θα έχουν ως τελικό αποδέκτη το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων (στο Πλατύ Χωράφι - αν γίνει ΠΟΤΕ).
Μερικούς μήνες πριν, μας λέγατε  ότι το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων (στο Πλατύ Χωράφι - αν γινόταν ΠΟΤΕ) θα είχαν σαν τελικό αποδέκτη  οι Δήμοι και οι Κοινότητες Γέρακα, Παλλήνης, (τμήμα) Παιανίας, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Ανθούσα, Πικέρμι…..!!
Είχατε σχεδιάσει ΚΕΛ στη Π. Φώκαια (Δήμος Σαρωνικού) και 16-01-2012 μαθαίνουμε ότι θα συνδεθούν με τη Ψυτάλλεια !!. Όμως στις 6-9-2011 (αρ.πρωτ.1025) ο ίδιος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, εκπροσωπώντας το  Δ.Σ  απαντούσε στο Δήμαρχο Σαρωνικού ότι, δεν είναι δυνατή η σύνδεση με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας !!!.
 Η Παλλήνη μας λέγατε θα πάει στο ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων  και μαθαίνουμε ότι θα συνδεθούν και αυτοί με Ψυτάλλεια!!. Το ίδιο θα γίνει και με το  Κορωπί (τμήμα) !! κλπ……..
Μέχρι πρόσφατα όλοι νομίζαμε ότι, η Ψυτάλλεια δεν μπορεί να δεχθεί ούτε 1 m3  επιπλέον. Και να τι αποκαλύπτεται από το εμπιστευτικό έγγραφο του κ. Στέφανου Γεωργιάδη, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ (αρ.πρωτ.1927/01-12-2011), το οποίο εγκρίνεται από το κ. Μπάρδη Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και διαβιβάζεται στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη.

«Η Ψυτάλλεια καθημερινά διαχειρίζεται με απόλυτη επιτυχία  700.000 m3/ ημέρα λυμάτων και έχει δυνατότητα 1.200.000 m3/ ημέρα ( εκτιμούμενη παροχή Δήμου Σαρωνικού 15.000 m3/ ημέρα). Είναι προφανές ότι , όπως πολλά έργα στην Ελλάδα, έτσι και αυτό, παρουσιάζει ένα μεγάλο βαθμό «ασφαλείας» σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες παροχετευτικότητας του λεκανοπεδίου. Έτσι η περαιτέρω αξιοποίησή του  είναι όχι μόνο  εφικτή αλλά και επιβεβλημένη , ώστε να επιτευχθεί ο αναμενόμενος βαθμός απόδοσης της επένδυσης. Η Ψυτάλλεια μελλοντικά, ούτως ή άλλως, μετά και την κατασκευή του νέου ΚΕΛ Θριασίου, δεν προβλέπεται να αξιοποιηθεί περαιτέρω πλην ίσως της περιπτώσεως ένταξης στο χώρο ευθύνης της νέων περιοχών , αυτών της Ανατολικής Αττικής».
Η αναξιοπιστία σας έχει κορυφωθεί. Και σας έχουν εμπιστευθεί να διαχειρίζεστε στο όνομα της κοινωνίας, το πολυτιμότερο αγαθό στο πλανήτη. Το νερό. Που αντί να έχετε δημιουργήσει μια επιχείρηση που να υπηρετεί τη κοινωνία, στηριγμένοι στη γνώση και την ικανότητα των εργαζομένων, κατασπαταλήσατε πολύτιμους πόρους και αυξήσατε στα ύψη τη τιμή του νερού σε βάρος της κοινωνίας. Και τώρα μας λέτε ότι, δεν μπορείτε να δεχθείτε τη παροχέτευση των λυμάτων Σπ-Αρτ στη Ψυτάλλεια !!
Πλέον κύριοι, οι αποφάσεις ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες. Και οι κάτοικοι έχουν υιοθετήσει καθολικά  ένα αίτημα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, δυναμώνει, γίνεται ποιο ορμητικό και απαιτεί
Αποχέτευση ΤΩΡΑ. Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βοθρολυμάτων στους δρόμους.
Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων. Αποτελεί τη πλέον  κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη. Οι κάτοικοι απαιτούν αυτό το  περιβαλλοντολογικό έργο, που θα αναβαθμίσει το τοπικό οικοσύστημα και θα δώσει οριστική λύση στη ταλαιπωρία που βιώνουν δεκαετίες.
Καλούμε τους Δημάρχους να μην εξαντλούνται με ερωτήσεις προς την ΕΥΔΑΠ (ανώδυνες «ερωτησούλες» για κάποιους) αλλά, να δημιουργήσουν ευρύτατες αντιπροσωπευτικές επιτροπές,  μαζί με εκπροσώπους από τις Δημοτικές παρατάξεις, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τα Τοπικά Συμβούλια, τα Σωματεία και τους Συλλόγους, τους επιστημονικούς φορείς, τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, κάθε μορφή ατομικής και συλλογικής έκφρασης  και με διαρκείς κινητοποιήσεις να
Απαιτήσουμε από  τα αρμόδια Υπουργεία, τη Περιφέρεια, την ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με τη Τ.Α να αναλάβουν τις ευθύνες τους και με συνοπτικές διαδικασίες (fast track) να προχωρήσουν στις μελέτες που απαιτούνται, να συντάξουν το τελικό τεχνικό δελτίο που πρέπει να κατατεθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ ώστε, να γίνει η οριστική ένταξη και χρηματοδότηση του έργου ΤΩΡΑ.
Καλούμε τους κατοίκους σε εγρήγορση  για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ποιότητα  ζωής, για να υπερασπίσουμε την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα σπίτια μας.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥ