Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MARE NOSTRUM THN 08/05/2011

                          
             ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ 
  
Με τεράστια συμμετοχή και αγωνιστική διάθεση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η Ημερίδα με θέμα «Κ.Ε.Λ. Β. Μεσογείων» της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Η αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΑRE NOSTRUM όπου και διεξήχθη η ημερίδα ήταν κατάμεστη, πάνω από 800 κάτοικοι των θιγομένων περιοχών παρευρέθησαν.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ.Χρήστος Μάρκου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γκινοσάτης Γεώργιος και Σερέτης Χρήστος, οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης κ.κ Δημήτρης Μάρκου και Δανέζης Ευάγγελος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζήση Μαρία, Μαργέτη Αφροδίτη και Ραφτοπούλου Άννα, Μπέκας Γεώργιος, Μποτζιολής Δημήτριος και  Τσαντήλας Χρήστος,  ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αρτέμιδος κ. Ρήγας Γρηγόρης και Σπάτων κ. Γιαννάτος Σωτήριος, οι τοπικοί Σύμβουλοι Αρτέμιδος κ.κ Σαρρή Δήμητρα,  Μωραίτη Ιωάννα, Φακής Νικόλαος, Λάμπρου Παναγιώτης και Σπάτων κ.κ. Φράγκου Ελένη, Λουκάς Αθανάσιος, Στάμου Βασίλειος.
Επίσης παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου κ.Στέφος και ο αντιδήμαρχος κ. Βλαχάκης.
Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι κ.κ.:
·        Μανώλης Δασενάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστηρίου Περιβάλλοντος Χημείας, Τμήματος Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
·        Χρήστος Μαλλιαρός, Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός- Μελετητής και
·        Κωστής Μεθενίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστηρίου Ανόργανης Χημείας, Τμήματος Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι τρείς επιστήμονες που ήταν οι κύριοι ομιλητές της Ημερίδας ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους σχετικά με την νέα εισηγητική έκθεση της πολιτείας (που αφορά την δημιουργία ενός τεράστιου κέντρου επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο θα εξυπηρετεί 11 δήμους και όχι μόνο, δυναμικότητος 500.000 κατοίκων τώρα και πολύ περισσοτέρων στο μέλλον) και επισήμαναν τα τρωτά της σημεία. Στην συνέχεια απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι.
Στο τέλος αναγνώστηκε το Ψήφισμα-Διαμαρτυρία το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρευρισκομένους. Ένα ψήφισμα που εκφράζει την πλήρη αντίθεση των κατοίκων των όμορων Δήμων στη δημιουργία ενός τερατουργήματος τύπου Ψυτάλλειας στην θέση Πλατύ Χωράφι ανάμεσα σε οικισμούς και με αγωγό εκβολής λυμάτων στην θάλασσα του Ευβοϊκού, στην παραλία της Αρτέμιδος.
Τονίστηκε για άλλη μια φορά η αποφασιστικότητα όλων για την προώθηση του αγώνα μέχρι την τελική του δικαίωση. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «Ανεξάρτητα από τις ενέργειες της διοίκησης κεντρικής ή τοπικής, εμείς ξεκινάμε έναν υπέρτατο και άξιο αγώνα ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών των Δήμων Σπάτων Αρτέμιδος και Ραφήνας –Πικερμίου αλλά και κάθε άλλου ενεργού πολίτη, που θα συνεχιστεί με εντονότερο βαθμό, με δυναμικές δράσεις και ενέργειες είτε αφορούν αυτές στην ουσία του προβλήματος είτε στην νομική του διάσταση».

Η Συντονιστική Επιτροπή επαναλαμβάνει την πάγια θέση της:
·        Όχι χωροθέτηση στο Πλατύ Χωράφι.
·        Όχι αγωγός εκβολής λυμάτων στην θάλασσα μας.
·        Πλήρης επαναχρησιμοποίηση του προϊόντος
·        Ναι σε μικρά ευέλικτα ΚΕΛ σύγχρονης τεχνολογίας φιλικά προς το περιβάλλον.


                          Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
                             Κατά του ΚΕΛ Β. Μεσογείων