Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, κ. Χρήστο Μάρκου, 18-04-2011

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  19-04-2011

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, κ. Χρήστο Μάρκου, είχε εχθές 18/04/11, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά του Κ.Ε.Λ Βορείων Μεσογείων, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Δήμων Σπάτων -Αρτέμιδος & Ραφήνας – Πικερμίου.
Σε φιλικό περιβάλλον διεξήχθη η συζήτηση, με επίκεντρο το φλέγον θέμα του Κ.Ε.Λ Βορείων Μεσογείων, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Α. Μαργέτη. Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήσεως της  Συντονιστικής Επιτροπής, ήταν αφ’ ενός μεν να ενημερωθεί για τις όποιες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς καθώς επίσης για τις τελικές θέσεις του Δημάρχου σχετικά με την χωροθέτηση - εγκατάσταση  & λειτουργία του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στο ‘Πλατύ Χωράφι’, μετά την από 21.03.11 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφετέρου δε να ενημερώσει τον ίδιον, ότι ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Γ. Χριστόπουλος συμπαρίσταται στον αγώνα της Επιτροπής κατά του Κ.Ε.Λ. Βορείων Μεσογείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα τόσο από νομικής πλευράς όσο και μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων.
Δεδομένου δε ότι η Δημοτική αρχή Σπάτων - Αρτέμιδος διεξάγει ήδη αλληλογραφία ανταλλαγής απόψεων με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Λιακόπουλο επί του θέματος, δεν παρέλειψαν  να επισημάνουν στον Δήμαρχο το γεγονός ότι κατά την ημερίδα της Ανθούσας, στις 09/04/11, ο ίδιος ο κ.  Ανδρεαδάκης τόνισε ότι ακόμα και η αλληλογραφία/ανταλλαγή απόψεων εκλαμβάνεται ως διαβούλευση, Εμμένοντας στις θέσεις του ο Δήμαρχος, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή «δεν ενδιαφέρεται για το ποια θα είναι η χωροθέτηση του έργου, αλλά μόνο για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας του», συμπληρώνοντας ότι παρά τις πληροφορίες για δημοπράτησή του τον Ιούνιο του 2011 «δεν βιάζεται, διότι αν ο Δήμος δεν συμφωνήσει, το έργο δεν γίνεται».  Συγκεκριμένα τόνισε ότι «η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Δημοτική Αρχή, όταν είναι ώριμοι και σίγουροι ότι το έργο θα δώσει πνοή στον Δήμο».  Σύμφωνα με δήλωση του ιδίου και μετά από ειλημμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, «θα ασκηθεί παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος κατά της Κ.Υ.Α του Κ.Ε.Λ. Κεντρικών Μεσογείων».
Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου, τα μέλη της Επιτροπής επανειλημμένως εξέφρασαν την ανησυχία τους ως προς την διασφάλιση των προϋποθέσεων εκείνων, που η Δημοτική Αρχή έθεσε στην Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την κατασκευή του έργου, χωρίς εν τέλει να πεισθούν, ακόμα και μετά τις παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου κ. Α. Μαργέτη, ο οποίος δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος των διακοπών του Πάσχα αναμένεται η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), η οποία θα ελεγχθεί από επιστημονικό σύμβουλο τον οποίον η Δημοτική Αρχή ΘΑ προσλάβει»,  συμπληρώνοντας ότι «μετά την υπογραφή των όρων της διακήρυξης, θα μπει ο Ευρωπαϊκός έλεγχος».
Απαντώντας τέλος στην θέση του Δημάρχου και Αντιδημάρχου περί διεξαγωγής δημόσιας διαβούλευσης, τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι διαβούλευση είναι το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, όπου η κοινωνία του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος εξέλεξε την σημερινή Δημοτική Αρχή, εγκρίνοντας το πρόγραμμα του Συνδυασμού της «ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ», για «μικρούς βιολογικούς».   Η Κοινωνία αυτή σήμερα είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί ανυποχώρητα χωρίς «ταμπέλες», μακριά από «χρώματα» και «παρατάξεις» διεκδικώντας το προφανές: «ένα Κ.Ε.Λ που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου  και μόνον αυτού, που θα σέβεται πραγματικά το περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία και θα προάγει το μέλλον του».   
Συντονιστική  Επιτροπή  Αγώνα Κατά του Κ.Ε.Λ Βορείων Μεσογείων