Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΛ


Πόσοι ξέρουν πραγματικά που θα είναι η εκβολή του αγωγού λυμάτων εάν επιτρέψουμε, να κατασκευαστεί το ΚΕΛ Ανατολικών Μεσογείων (Στη νέα μελέτη δεν αναφέρεται πια ΚΕΛ Β. Μεσογείων).
Εξασφαλίσαμε και σας παρουσιάζουμε κατά αποκλειστικότητα την υδραυλική μελέτη.

Δείτε σε ποιο σημείο του Αγ. Νικολάου Αρτέμιδας θα εκβάλει ο αγωγός:







2 σχόλια:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΓΚΙΝΑΣΑΤΗ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ «ΠΟΛΙΤΗΣ», ΑΡ. ΦΥΛ. 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011


 
Όλοι γνωρίζουμε ότι το μέλλον και το καμάρι της Αρτέμιδας είναι η θάλασσα της. Η προστασία της είναι υποχρέωση κάθε πολίτη καθώς και υποχρέωση του είναι να την παραδώσει ζωντανή και πεντακάθαρη στην επόμενη γενιά. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη πολίτης ή πολιτικός απλός υποθηκεύει το μέλλον αυτής της πόλης.
Ο βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητο στοιχείο της σημερινής κοινωνίας δείγμα πολιτισμού και ανάπτυξης. Η εξέλιξη όμως και ο πολιτισμός σήμερα αναδεικνύουν σημαντική και απαραίτητη την προστασία της θάλασσας ,συνυφασμένη με την βελτίωση και την αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων. Σήμερα σε καμία πολιτισμένη χώρα που σέβεται τον εαυτό της και το περιβάλλον δεν υπάρχουν τεράστια ΚΕΛ τριτοκοσμικά μέσα σε κατοικημένες περιοχές και αγωγοί εκροής λυμάτων στην θάλασσα.
Το πρόβλημα των βόθρων είναι τεράστιο. Όντως μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες του Δήμου μας. Δεν είναι όμως λόγος να μας επιβάλουν λύσεις που θα καταστρέψουν την θάλασσα μας και το περιβάλλον της πόλης μας επειδή κάποιοι απαιτούν λύση εδώ και τώρα για το πρόβλημα των βόθρων.
Οι σημερινοί Δημοτικοί άρχοντες εξελέγησαν αφού εγγυήθηκαν με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις ότι θα σεβαστούν παλαιότερες αποφάσεις των κατοίκων της Αρτέμιδος που έδωσαν μάχες, αγώνες δυναμικούς για να καταφέρουν να ακυρώσουν αποφάσεις πρόχειρες και αναχρονιστικές που η πολιτεία προσπαθούσε πιεστικά να επιβάλει. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν δυναμικά όπως και εσείς αρκετοί από τους σημερινούς διοικούντες. Δήλωναν σύμφωνα με την δική σας άποψη φωνάζοντας και απειλώντας την αντίθεση τους  όπως και οι σημερινοί φορείς, κ. Γκινοσάτη, και κατάφεραν η τότε δημοτική αρχή να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και να σταματήσει αυτό το έργο.
Το ΟΧΙ στο Πλατύ χωράφι , το ΟΧΙ στην εκβολή αγωγού στην παραλία της Αρτέμιδος  δεν είναι στείρα άρνηση των πολιτών, είναι άρνηση και θέση  της δίκης σας παράταξης που προεκλογικά μας μίλησε για μικρό βιολογικό καθαρισμό χωρίς εκροή στην θάλασσα.
Είναι υποχρέωση δική σας να πείτε όχι και να προσλάβετε επιστήμονες για να τεκμηριώσουν επιστημονικά την δίκη σας ολοκληρωμένη πρόταση απέναντι στην πρόταση της πολιτείας η οποία θα ανταποκρίνεται και στην δεδηλωμένη άποψη των πολιτών.
Η διαπραγματευτική σας θέση κ. Αντιδήμαρχε πρέπει να είναι γύρω από την δική μας πρόταση και όχι από την πρόταση της πολιτείας.
Κανείς πολίτης δεν οφείλει να σας δώσει καμία απάντηση στα ερωτήματα που μας θέτετε.
Όταν δηλώνατε προεκλογικά ότι η δική σας πρόταση αποβλέπει στην κατασκευή μικρού ΚΕΛ του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος έπρεπε να είναι ήδη τεκμηριωμένη σαν άποψη και πλήρως υλοποιήσιμη.
Δεν δεχόμαστε τους προβληματισμούς που μας θέτετε, τουναντίον έχετε υποχρέωση απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της Αρτέμιδος να δίνεται τις λύσεις εσείς.
Εξάλλου οι προβληματισμοί αυτοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα σας και δεν μας τους διατυπώσατε προεκλογικά.
Οι σημερινοί προβληματισμοί της παράταξης σας δεν μας αγγίζουν
δεν μπορείτε με τους  δήθεν προβληματισμούς που παρουσιάζεται στο ενημερωτικό έντυπο«Πολίτης» αρ. φυλ 14 και που με πολύ προσπάθεια και άλλοι αντιδήμαρχοι και μέλη της παράταξης σας προβάλουν, να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την διαπραγμάτευση που εντελώς αντιφατικά, έντεχνα και παραπλανητικά συνεχίζετε με το ΥΠΕΚΑ και  την περιφέρεια ενάντια στην θέληση των πολιτών. Τέτοιου είδους προτάσεις δεν προστατεύουν το περιβάλλον και την αναβάθμιση του. 
Τα συμφέροντα των μεγαλοεταιρειών και της ΕΥΔΑΠ προστατεύουν.
Οι αμφιλεγόμενες και αντιφατικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν εκφράζουν την άποψη των πολιτών.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ από την αντιπολίτευση ή κάποιον άλλον όπως ισχυρίζεστε.
 Είμαστε οι ίδιοι πολίτες που φωνασκούσαμε και πιέζαμε δυναμικά  και τότε (μαζί με εσάς όμως ) τον τότε δήμαρχο.Ψυχολογική  βία, δυναμισμό , τσαμπουκά, στοιχεία για τα οποία μας κατηγορείται σήμερα, εμείς οι ίδιοι μαχόμενοι πολίτες μαζί με πολλούς από εσάς ασκήσαμε στον τότε δήμαρχο κ. Κασίμη όταν μας έφερε τον κ. Μπονασούντα για να μας πείσει να αποδεχτούμε το μεγάλο ΚΕΛ με κάποιες μικρές διορθώσεις. Με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική αρχή αναγκάστηκε να πάρει την σωστή απόφαση « ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ».
Εσείς καθυστερείτε χαϊδεύοντας και χτενίζοντας τις προτάσεις της πολιτείας. Μήπως μας ετοιμάζετε και εσείς έναν νέο Μπονασούντα να μας παρουσιάσει ωραιοποιημένη την πρόταση αυτή αντί για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση –λύση για τον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου μας?
Η πρόθεση μας είναι και πιστεύουμε και δική σας να απαιτήσουμε μαζί με τους άλλους παραλιακούς δήμους την απόλυτη προστασία του Eυβοϊκού.
Δεν δεχόμαστε λοιπόν να μας μιλάτε για αγωγούς που θα μας  περικυκλώσουν έξω από τα διοικητικά μας  όρια αλλά δίπλα στην παραλία μας.
 Η επαναχρησιμοποίηση του προϊόντος και η αντιμετώπιση με σύγχρονους μεθόδους τυχών αστοχιών είναι δεδομένα στοιχεία για όλους τους σύγχρονους βιολογικούς καθαρισμούς.
Διερωτόμαστε γιατί εκ νέου πρέπει να τεθεί το θέμα στα τοπικά συμβούλια , αφού αυτά έχουν πάρει ήδη ομόφωνη απόφαση. Εξάλλου ο λαός της Αρτέμιδος είχε ήδη αποφασίσει δυναμικά με το να στείλει το θέμα στο συμβούλιο της επικρατείας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/04/2011 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/04/2011 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ 
ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ'' ΑΡΕΤΟΥΣΑ.''
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΡΑΦΗΝΑΣ,
 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.