Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οργάνωση Ανοικτού Κοινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας –Πικερμίου με τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, με θέμα την λήψη απόφασης κατά της υλοποίησης του ΚΕΛ Β. Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ


                                                                                                     Ραφήνα 26-10-2011


Προς     : Δήμαρχο κ. Γ. Χριστόπουλο

Kοινοπ.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφο

Θέμα : Οργάνωση Ανοικτού  Κοινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας –Πικερμίου με τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, με θέμα την λήψη απόφασης κατά της υλοποίησης του ΚΕΛ Β. Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι.


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, σχετικά με το παραπάνω θέμα, βάσει των οποίων ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου,θα αναλάμβανε την πρωτοβουλία οργάνωσης ανοικτού κοινού δημοτικού συμβουλίου με τον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, με βασικό ζητούμενο την λήψη κοινής απόφασης κατά της δημιουργίας του ΚΕΛ Β.Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι, επιθυμούμε μια συνάντηση μαζί σας εντός της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να μας ενημερώσετε για το πώς εξελίσσεται η υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων.

Σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για το εν λόγω έργο, η στάση των Δημοτικών αρχών είναι κρίσιμης σημασίας, για τι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμιού, έχοντας λάβει ομόφωνα αρνητική θέση κατά της δημιουργίας του ΚΕΛ Β.Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι, έχει την δυνατότητα να αναλάβει στο αμέσως προσεχές μέλλον, περαιτέρω πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν την φωνή των τοπικών κοινωνιών, απέναντι στις πρόχειρες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.

                    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ  ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ


                                                                                                     Ραφήνα 26-10-2011



Προς     : Δήμαρχο κ. Γ. Χριστόπουλο

Kοινοπ.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφο

Θέμα : Τμηματική Οριοθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, στην περιοχή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Β. Μεσογειών

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Μετά την υπ.αρ. Δ196/2011 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επι του σχεδίου προεδρικού διατάγματος, με θέμα την Επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμήματος του ρέματος Ραφήνας στην περιοχή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Βορείων Μεσογείων του δήμου Σπάτων- Αρτέμιδας, με την οποία το σχέδιο Π.Δ. κρίθηκε ως μη νόμιμο, το ΥΠΕΚΑ, διαβίβασε στον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, τον σχετικό φάκελο της μελέτης οριοθέτησης τμήματος του ρέματος, προκειμένου εντός μηνός το οικείο δημοτικό του συμβούλιο, να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Η ημερομηνία αποστολής της μελέτης είναι η 26η Σεπτεμβρίου 2011.
Με βάση την προθεσμία μηνός , το δημοτικό συμβούλιο των Σπάτων-Αρτέμιδας, θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει σχετικά εως και την 26η Οκτωβρίου 2011.

Λόγω των πολυήμερων καταλήψεων η επιστολή του ΥΠΕΚΑ δεν παρελήφθη από τον δήμο, εγκαίρως και αυτή την στιγμή διερευνάται η περίπτωση παράτασης του χρόνου  γνωμοδότησης του δήμου επι του θέματος.

Παρά ταύτα το τοπικό συμβούλιο του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας, σε έκτακτη συνεδρίαση του , έλαβε την πολύ σημαντική απόφαση, να πάρει αρνητική θέση κατά της τμηματικής οριοθέτησης του ρέματος της Ραφήνας.

Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που όμως γνωρίζουμε ότι δεν είναι αρκετή.
Ήδη μετά και από δικές μας πρωτοβουλίες, έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες υπογραφές, από την αντιπολίτευση του δήμου, προκειμένου να γίνει ακόμη και σήμερα αν το ΥΠΕΚΑ δεν δώσει παράταση, έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την γνωμοδότηση του δήμου επι της τμηματικής οριοθέτησης του ρέματος Ραφήνας.

Η επιστολή του ΥΠΕΚΑ, είτε από αμέλεια, είτε για άλλους λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν κοινοποιήθηκε στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αν και ένα κομμάτι του ρέματος και του έργου ανήκει στα δικά του όρια.

Θα παρακαλούσαμε όπως άμεσα να διενεργήσετε σχετική έρευνα και να διευκρινίσετε τους λόγους για τους οποίους η σχετική επιστολή εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, δεν κοινοποιείται προς τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που σημειωτέον είναι ο δήμος που επηρεάζεται άμεσα από την προχειρότητα της τμηματικής οριοθέτησης ενός αμαρτωλού ρέματος που εκβάλλει στην θάλασσα του.

Θεωρούμε ότι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ,θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων άμεσα και να δρομολογήσει όλα τα αναγκαία βήματα προκειμένου, αφενός μεν ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας, να αντιληφθεί ότι η όποια δική του γνωμοδότηση προς το ΥΠΕΚΑ, θα πρέπει να υπολογίζει και τις επιπτώσεις που θα έχει στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων του δήμου μας, αφετέρου δε ο ίδιος να φωνάξει άμεσα ένα μεγάλο ΟΧΙ, προς το ΥΠΕΚΑ, έχοντας ήδη στην φαρέτρα του, την πολύ σημαντική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά της δημιουργίας του ΚΕΛ Β.Μεσογείων στο Πλατύ Χωράφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: